Jak se staráme o vaše soukromí?

Ochrana osobních údajů, zvláště při nákupu zboží intimního charakteru, je mimořádně důležitá. Tuto skutečnost si uvědomujeme a chceme vás ujistit, že děláme maximum pro to, aby byl váš nákup bezpečný a diskrétní s ohledem na vaše soukromí. V tomto dokumentu najdete všechny potřebné informace o tom, jak chráníme vaše soukromí: jaké údaje získáváme, jak je používáme, s kým jejich sdílíme, jak můžete zpracovávání kontrolovat, jakými opatřeními vaše údaje chráníme a jaká práva v souvislosti se zpracováním máte.

Kdo jsme a kde nás můžete kontaktovat

Provozovatelem pro zpracování vašich osobních údajů jsme my:
INTERNET BUSINESS s.r.o., Údernícka 15, 851 01 Bratislava, IČO: 46168931
Společnost je zapsána v Obchodním rejstříku Okresního soudu Bratislava I v odd. s.r.o., v. č. 73832/B.

Naše společnost ustanovila osobu odpovědnou za ochranu osobních údajů, kterou je jednatel Roman Melíšek. V případě, že máte jakékoliv dotazy k tomuto dokumentu nebo použití svých osobních údajů nebo chcete uplatnit svá práva popsaná v tomto dokumentu, můžete kontaktovat naši odpovědnou osobu e-mailem na adrese gdpr@lolipop.cz nebo písemně na adrese naší společnosti.

Jaké údaje shromažďujeme

Při poskytování svých služeb o vás získáváme následující údaje:

Údaje při nákupu

Při nákupu od vás požadujeme údaje potřebné k jeho vyřízení. Povinnými údaji jsou tedy jen ty, bez kterých vám nákup neumíme zaslat a vaši objednávku vyřídit, jako je vaše jméno, e-mailová adresa, doručovací adresa, telefonní číslo a samotný předmět objednávky.

V našem obchodě nezadáváte žádné informace, které by se přímo týkaly práce s penězi na vašich účtech. Všechny v současnosti nabízené formy elektronického bankovnictví (placení za zboží přes internet) jsou realizovány přímo na stránkách banky, která nám poskytne jedině informaci o úspěšnosti či neúspěšnosti platby a vaše jméno, případně číslo účtu (abychom platbu dokázali identifikovat a v případě potřeby vrátit).

V žádném případě se nedozvíme žádné další informace, jako jsou vaše přihlašovací údaje nebo zůstatek na účtu. Jediný údaj, který v této souvislosti ukládáme, souvisí s funkcí zapamatování vaší karty. I tuto funkci však zabezpečuje banka a jedině ta umí spárovat vaše číslo karty s anonymizovaným údajem, pod kterým si vaši kartu zapamatoval náš systém.

Údaje při vytvoření konta

V případě, že se rozhodnete u nás vytvořit uživatelský účet, sbíráme i všechny údaje s ním související. Jedinými povinnými údaji jsou vaše jméno a e-mailová adresa, kterou využíváme k tomu, abychom s vámi mohli komunikovat.

Můžete se ale svobodně rozhodnout, že nám sdělíte i další údaje o sobě – telefonní číslo, uložit jednu či více adres pro doručování, ale i e-mailovou adresu.

Údaje získané při využívání našich služeb

Když využíváte naše služby, získáváme i údaje o tom, jak je využíváte. Jsou to informace týkající se vašich interakcí s našimi službami, jako například kdy přistupujete na naše stránky, co na nich vyhledáváte, kdy si vytvoříte účet a kdy se do účtu přihlašujete

Rovněž také uchováváme vaše recenze, komentáře na naší stránce nebo údaje o vašich vyřízených objednávkách. V případě využívání slevových kupónů ukládáme související informace i do vašeho uživatelského konta, pokud ho máte vytvořené.

Získáváme také údaje o zařízeních a počítačích, které využíváte k přístupu k našim službám, včetně IP adres, informací o operačních systémech, případně informace o vašem mobilním zařízení, informaci, ze které internetové stránky k nám přistupujete, stránky, které navštívíte, a informace z cookies a podobných nástrojů.

Jak údaje používáme

Údaje, které jsme o vás získali, využíváme k následujícím účelům:

Poskytování našich služeb

Na základě údajů, které od vás získáváme, vám můžeme dodat své služby v souladu s našimi Obchodními podmínkami. Údaje, které od vás získáme při vytváření objednávky, používáme k jejímu vyřízení, případně jejímu připomenutí, pokud jste objednávku nedokončili závazným objednáním. Tyto údaje také potřebujeme pro své účetnictví a faktury.

Údaje a informace, které jsme o vás získali při poskytování svých služeb a po přihlášení do vašeho účtu, nám slouží k tomu, abychom mohli zajistit, že vaše konto a údaje, které v něm máte k dispozici, budou aktuální.

Komunikace s vámi

Vaše kontaktní údaje používáme k zasílání našich oznámení souvisejících s vyřizováním objednávek a poskytováním služeb nebo když se nás ptáte, co se děje s vaší objednávkou, chcete nám nahlásit například novou doručovací adresu, případně nás požádáte o jinou změnu vašich údajů ve vaší objednávce nebo uživatelském kontě. Také vaše kontaktní údaje a údaje o vašich nákupech zpracováváme v případě, že reklamujete, vyměňujete nebo vracíte dodané zboží.

Na e-mail vám také posíláme komerční informace o novinkách a aktuálních nabídkách, které by vás mohly zajímat. Zasílání těchto e-mailů si můžete snadno nastavit přes funkci "Newsletter" v sekci Můj účet nebo zrušit tím, že v doručeném e-mailu kliknete na možnost Odhlásit se z odběru.

Informace e-mailem posíláme také zájemcům o zaměstnání u nás přihlášeným přes www.lolipop.cz/kariera a uchazečům zařazeným do databáze kandidátů.

Zlepšení a personalizace našich služeb a marketing

Údaje, které uchováváme, používáme i ke zlepšení a personalizaci našich služeb a k marketingovým účelům. Například údaje o vaší nákupní historii a produktech, které jste u nás koupili, využíváme k tomu, abychom vám mohli doporučit jiné produkty, které by vás mohly zajímat, a abychom vám na naší stránce zobrazovali obsah, který je tím pro vás relevantní.

Informace o návštěvách a pohybu na naší stránce a jejích jednotlivých sekcích a zobrazených produktech využíváme i pro účely reklamy a marketingu na našich internetových stránkách. Tyto informace také využíváme pro analytické účely, abychom pochopili, jak lidé používají naši internetovou stránku, a abychom ji mohli udělat intuitivnější a uživatelsky přívětivější.

Bezpečnost a ochrana práv

Vaše údaje používáme také k zajištění bezpečnosti poskytovaných služeb, abychom reagovali na nároky, které byly vůči nám uplatněné, při řízeních před státními a jinými orgány, které kontrolují naši činnost, a abychom vymáhali nároky, které nám vznikly.

Cookies

Pro všechny výše uvedené účely využíváme i cookies a podobné nástroje. Bližší informace o podmínkách jejich využívání naleznete v sekci Cookies.

Právní základy

I když vás nechceme zatěžovat právničtinou, v souladu s požadavky právních předpisů na ochranu osobních údajů vás musíme informovat o právních základech zpracování vašich osobních údajů, kterými jsou:

Plnění smlouvy – v případě objednání zboží a zřízení uživatelského konta, ale také v případě vaší účasti ve spotřebitelské soutěži.

Souhlas – v případě zasílání komunikace o pracovních místech nebo při zařazení uchazečů do databáze kandidátů. Každý udělený souhlas je dobrovolný a můžete jej kdykoliv odvolat, což však nemá vliv na zákonnost zpracování před jeho odvoláním.

Plnění našich zákonných povinností – při uchování údajů o vás a vaší objednávce v našem účetnictví nebo při zpřístupnění údajů státním a jiným orgánům, které vykonávají dohled nad naší činností nebo které řeší spory, či provádění rozhodnutí.

Náš oprávněný zájem – při zlepšování a personalizaci našich služeb, některých marketingových činnostech nebo v souvislosti s bezpečností a ochranou práv tak, jak jsme uvedli výše. V těchto případech vždy pečlivě zvažujeme, zda zpracování nebude představovat nepřiměřený zásah do vašich práv. Pokud se chcete o tomto důvodu dozvědět bližší informace, napište nám na gdpr@lolipop.cz.

Komu údaje zpřístupňujeme

Vaše osobní údaje nezveřejňujeme, nezpřístupňujeme, neposkytujeme žádným jiným subjektům s výjimkou situací popsaných níže:

Když to od nás požadujete

Zpřístupnění údajů třetím stranám provádíme v případě doručovatelské služby, kterou jste si při objednávce zvolili. Momentálně spolupracujeme s následujícími společnostmi:
 
Zásilkovna s.r.o. Lihovarská 1060/12, 190 00 Praha 9, IČ: 28408306



V případech externího zpracování

Vaše osobní údaje mají k dispozici někteří naši dodavatelé, kteří je pro nás zpracovávají na základě našich pokynů a v souladu s tímto dokumentem. Při tom dodržují veškerá potřebná bezpečnostní, technická a organizační opatření, aby vašim osobním údajům poskytli požadovanou ochranu.

Mezi tyto partnery v současnosti patří:
 
Webglobe – Yegon, s.r.o. 
(datové centrum)
Stará Prievozská 2, 821 09 Bratislava
IČ: 36306444
Websupport, s.r.o.
(datové centrum)
Staré Grunty 12, 841 04 Bratislava
IČ: 36 421 928
EuroSMS, s.r.o
(SMS brána)
Račianska 96, 831 02 Bratislava
IČ: 46 166 939
SendinBlue
(E-mailový marketing)
55 rue d’Amsterdam, 75008 Paris, Francúzsko
Help Scout PBC
(Live chat, Helpdesk)
100 City Hall Plaza, 5th Floor
Boston, MA 02108, United States
ComGate Payments, a.s. Gočárova třída 1754 / 48b, Hradec Králové
E-mail: platby-podpora@comgate.cz
Tel: +420 228 224 267











 

Analytické a reklamní služby

Pracujeme také s partnery, kteří nám poskytují analytické a reklamní služby. Ty nám umožňují lépe pochopit, jak uživatelé využívají naši internetovou stránku, umisťují naši reklamu na internetu a měří její výkonnost. Tyto společnosti mohou využívat cookies a podobné technologie, aby shromažďovaly údaje o vaší interakci s našimi službami, ale i jinými stránkami. Bližší informace o těchto službách a možnostech ochrany vašeho soukromí naleznete v sekci Cookies.

Z právních důvodů a k předcházení škodám

Vaše údaje můžeme také uchovávat nebo zpřístupňovat jiným osobám, abychom vyhověli povinnostem vyplývajícím z právních předpisů a požadavků státních a jiných orgánů, abychom uplatnili své nároky nebo se obhajovali v řízeních, kde si je jiné subjekty uplatňují vůči nám.

Mezi kategorie třetích osob, kterým zpřístupňujeme osobní údaje z těchto důvodů, patří například soudy, státní a jiné orgány příslušné k výkonu kontroly nad naší činností, k řešení sporů nebo provádění rozhodnutí. Patří sem i naši právní a účetní poradci a auditoři.

Přenos do třetích zemí

Vaše osobní údaje aktivně do třetích zemí mimo EU nepřenášíme. Někteří partneři, s nimiž při zpracovávání osobních údajů spolupracujeme, však takové přenosy realizují, a to konkrétně do USA. Osoby, kterým v USA tyto údaje zpřístupňují, dodržují podmínky US-EU Privacy Shield, a tím poskytují přiměřenou úroveň ochrany pro vaše osobní údaje. Bližší informace naleznete zejména v našich zásadách Cookie.

Jak vaše údaje chráníme

Velmi usilovně pracujeme na tom, aby vaše osobní údaje byly v bezpečí. V souladu s požadavky platné legislativy provádíme všechna potřebná bezpečnostní, technická a organizační opatření, abychom vaše osobní údaje chránili. Elektronické údaje jsou uchovávány v chráněné databázi na serveru, který je náš nebo je pro nás vyhrazen. Databázi obsahující osobní údaje chráníme před poškozením, zničením, ztrátou a zneužitím. Pokud si přejete znát více informací o zabezpečení svých osobních údajů, prosím kontaktujte nás na gdpr@lolipop.cz.

Jak dlouho údaje uchováváme

Osobní údaje, které souvisí s vaším uživatelským účtem, uchováváme, dokud máte konto zřízené, protože jsou nezbytné k provozu vašeho účtu. Pokud nemáte účet vytvořený, uchováváme vaše osobní údaje týkající se vyřízené objednávky po nezbytně nutnou dobu, kterou je zpravidla deset let od jejího doručení.

V případě, že používáme vaše osobní údaje k doručování obchodních sdělení na vaši e-mailovou adresu nebo pro jiné účely, pro které jste nám udělili souhlas, uchováváme tyto údaje, dokud nám příslušný souhlas neodvoláte, ale nejdéle po dobu 10 let. V případech použití vašich údajů na základě našeho oprávněného zájmu popsaných v kapitolách Jak údaje používáme a Komu údaje zpřístupňujeme uchováme vaše údaje tak dlouho, dokud platí důvod jejich zpracování. Musíme vás ale upozornit, že i když některý z důvodů zpracování přestane platit, nemusí to mít za následek, že uchovávání vašich osobních údajů ukončíme. Tyto osobní údaje totiž můžeme a občas musíme zpracovávat i pro jiné účely s jiným právním základem.

Jaká jsou vaše práva

Z toho, že zpracováváme vaše osobní údaje, vám vyplývají různá práva. V případě, že uplatníte jakékoliv z níže uvedených práv, budeme vás o vyřízení vaší žádosti informovat nejpozději do 30 dnů ode dne jejího doručení k nám. V odůvodněných případech můžeme uvedenou lhůtu prodloužit na 60 dní, o čemž vás budeme informovat.

Jak uplatnit svá práva

Uplatnit svá práva můžete zasláním e-mailové zprávy nebo písemné žádosti na naše kontaktní údaje uvedené v části Kontakt.

Uveďte prosím ve své žádosti své jméno, příjmení, e-mailovou adresu, případně adresu trvalého bydliště. Pokud nám uvedené údaje neposkytnete, nebude možné vyhovět vaší žádosti. Tyto informace od vás požadujeme proto, abychom si ověřili vaši totožnost a neposkytli vaše osobní údaje neoprávněné osobě.

Právo na přístup k údajům

Máte právo získat od nás potvrzení o tom, zda se o vás zpracovávají osobní údaje, a pokud vaše osobní údaje zpracováváme, poskytneme vám informaci o tom, jaké údaje o vás zpracováváme, za jakým účelem, komu byly vaše osobní údaje poskytnuté, zda byly přenesené do třetí země a jak dlouho budeme vaše osobní údaje uchovávat.

Právo na opravu

Pokud se domníváte, že naše společnost o vás zpracovává nesprávné osobní údaje, můžete využít toto právo přímo v nastaveních svého konta v sekci Můj účet nebo nás požádat o jejich opravu. Záleží nám na tom, abychom o vás zpracovávali správné osobní údaje, proto toto právo určitě využijte vždy, když se například přestěhujete nebo dojde ke změně jakéhokoliv osobního údaje, který je pro váš vztah s námi důležitý.

Právo na vymazání (právo být zapomenut)

Máte právo na vymazání svých osobních údajů, které o vás zpracováváme, pokud jsou splněny následující podmínky a nedojde k uplatnění zákonných výjimek:
 
  • údaje už nejsou potřeba pro účely, pro které se získávaly
  • odvoláte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů a na jejich zpracování neexistuje jiný právní základ
  • namítnete na základě své konkrétní situace zpracovávání svých osobních údajů zpracovávaných na základě oprávněného zájmu a nepřevažují oprávněné důvody pro zpracování nebo namítnete zpracování za účelem přímého marketingu
  • osobní údaje se zpracovávají nezákonně

V případě, že došlo ke zveřejnění vašich osobních údajů a vy u nás uplatníte své právo na vymazání, vymažeme i takové zveřejněné osobní údaje. Zároveň budeme informovat ostatní příjemce vašich osobních údajů, že jste uplatnili své právo na vymazání, takže by i oni měli vymazat všechny odkazy na vaše osobní údaje, pokud to bude technicky možné s ohledem na dostupnou technologii a náklady na provedení těchto opatření.

V případě, že si u nás zrušíte konto, přistoupíme k vymazání údajů, u nichž je to možné, a ke zrušení účtu do 10 dní. Z technických důvodů (např. z důvodu bezpečnosti dat) se ale může stát, že některé údaje budou vymazány po delší době, která by ale neměla přesáhnout 60 dní.

Právo na omezení zpracování

Máte také právo nás požádat o dočasné omezení zpracování, a to v těchto případech:
 
  • pokud se domníváte, že o vás zpracováváme nesprávné osobní údaje, do doby, než se ověří správnost těchto osobních údajů
  • zpracování vašich osobních údajů je protizákonné a vy se rozhodnete místo vymazání osobních údajů žádat o omezení jejich zpracování
  • už nepotřebujeme osobní údaje pro účely zpracování, ale jsou potřebné pro vaše vlastní účely prokázání, uplatňování nebo obhajování vašich právních nároků
  • v případě, že namítáte zpracování vašich osobních údajů, do doby ověření či pokud důvody pro zpracování osobních údajů převažují nad vašimi oprávněnými zájmy

Právo na přenositelnost údajů

Máte právo získat osobní údaje, které o vás zpracováváme na základě souhlasu nebo smlouvy automatizovanými prostředky, a to ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Tyto údaje lze přenést i jiné osobě, proto pokud je to technicky možné, přeneseme na vaši žádost vaše osobní údaje přímo k vámi zvolenému provozovateli.

Právo na námitku

Máte právo namítat z důvodů týkajících se vaší konkrétní situace zpracování svých osobních údajů, které je prováděno na základě našeho oprávněného zájmu, včetně práva namítat proti profilování založenému na našem oprávněném zájmu.

Vždy máte také právo nesouhlasit se zpracováváním svých osobních údajů, pokud se tyto zpracovávají pro účely přímého marketingu.

Podávání stížností

Pokud se domníváte, že zpracování vašich osobních údajů naší společností je v rozporu s platnými právními předpisy na ochranu osobních údajů, máte právo podat stížnost k našemu hlavnímu dozorčímu orgánu – Úřadu pro ochranu osobních údajů Slovenské republiky.
 

Co jsou cookies a k čemu je potřebujeme?

Jako mnoho jiných společností poskytujících své služby na internetu, i my využíváme cookies a další technologie. V tomto článku vám popíšeme, jak fungují a na co je potřebujeme.

Soubory cookie jsou malé kousky dat, které se ukládají ve vašem prohlížeči nebo mobilním zařízení při prohlížení webových stránek.

Jednotlivé cookies mají různou dobu „trvanlivosti“ – různou dobu uložení ve vašem zařízení. Některé cookies se vymažou ze zařízení hned, jak zavřete okno prohlížeče (relační soubory cookie), jiné zůstávají ve vašem zařízení uložené i po ukončení procházení našich webových stránek (trvalé soubory cookie).

Proč cookies používáme?

Soubory cookie nám umožňují zapamatovat si vaše úkony a preference (například přihlašovací údaje, údaje o objednávce v nákupním košíku) v průběhu určitého časového období, abyste je nemuseli opakovaně zadávat vždy, když se vrátíte na webovou stránku nebo přecházíte z jedné webové stránky na druhou.

Cookies nám zároveň pomáhají pochopit, co vás zajímá na naší webové stránce, zda je pro vás dostatečně přehledná a dokážete na ní najít to, co hledáte. Cookies tedy používáme také za účelem zlepšení uživatelského zážitku.

Soubory cookie mohou také zaznamenávat další informace, jako je počet návštěvníků našich webových stránek a také jaké podstránky našeho webu nejčastěji navštěvujete.

Jaké cookies používáme?

Funkční a technické cookies – tyto cookies zajišťují řádné fungování naší webové stránky, například zajišťují funkci přihlášení do uživatelského konta na stránce, ukládání zboží do nákupního košíku nebo odhalují pokusy o neoprávněné přihlášení do účtu. Bez těchto cookies by naše webová stránka řádně nefungovala, jejich použití je tedy nevyhnutelné, a proto vás nežádáme o souhlas s jejich uložením a přístupem k nim. Do této kategorie zařazujeme i cookies, díky kterým pro vás uchováme obsah košíku i bez toho, abyste byli přihlášeni.

Analytické cookies – tyto cookies slouží k získání údajů o návštěvnosti naší internetové stránky, informaci o hledáních provedených na naší stránce a také ke zjišťování, jak se po naší stránce pohybujete, abychom ji mohli uzpůsobit co nejjednoduššímu používání. Protože u těchto cookies jsme provedli opatření, abychom zabránili jejich zneužití (anonymizaci na straně našich dodavatelů), a současně jsme přistoupili k opatřením, abyste využití těchto cookies mohli snadno spravovat, nežádáme vás o souhlas s jejich používáním. U těchto cookies využíváme řešení následujících třetích stran:
 
Google Analytics Adresa: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko
Bližší informace o ochraně soukromí najdete tady, a na odmítnutí cookies si můžete nainstalovat softwarový doplněk dostupný zde.
Hotjar Adresa: Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta
Bližší informace o ochraně soukromí najdete tady a o možnosti vyloučit používání souborů cookies zase tady.






 


Vaše volby

Existuje několik možností, jak spravovat nebo omezit to, jak my a naši partneři využíváme cookies a podobné technologie:
 
  • Nastavení prohlížeče: ačkoli většina prohlížečů v základním nastavení cookies akceptují, jejich nastavení umožňuje cookies vymazat nebo odmítnout. Musíme vás ale upozornit, že v tomto případě nemusí některé poskytované služby řádně fungovat.
  • Třetí strany: na omezení cookies se dají využít řešení třetích stran, například na stránce optout.aboutads.info. Vlastní řešení partnerů: k omezení cookies lze také využít řešení nabízená jednotlivými partnery, která jsme uvedli výše.

Kontaktujte nás

Pokud byste ke cookies nebo k tomuto dokumentu měli jakékoliv dotazy, ptejte se nás na gdpr@lolipop.cz.

Poslední aktualizace dokumentu: 1. 5. 2021.
Načítám ...
Používáme soubory cookies, abychom Vám při nakupování poskytli ten nejlepší možný zážitek.